В'єтнамський Зелений чай класичний Tan Cuong Thai Nguyen – молодий зелений чай, зібраний у чайній зоні пагорбів Тан Куонг, відомої також як чайна гора. Розташована дана місцевість за 10 км на південний захід від центру міста Тай Нгуєн. Чай Tan Cuong має м'який натуральний аромат, має солодкуватий післясмак. Завдяки вмісту вітамінів P і C має яскраво виражений тонізуючий ефект, тому рекомендується до заварювання не більше 3-5 грамів чаю. В'єтнамський чай виводить із організму холестерин низької щільності, що відкладається на стінках кровоносних судин. Чай упакований у герметичну упаковку, що дозволяє повністю зберегти первозданний смак та аромат чаю.
Цей вид чаю в Україну завозять для в'єтнамської діаспори, але іноді перепаде і простому обивателю, правда, якщо він знає що це за чай.
Чай заварюють окропом, наливаючи її в заварювальний чайник до переповнення. Потім під чайник завжди підставляють плоский піднос, щоб збирати воду, що виливається, і підтримати дно чайник теплим. Взявши до рук чашку з чаєм, пийте її маленькими ковтками, насолоджуючись смаком та запахом. І не пийте надто багато, у цих маленьких чашках – чималі дози кофеїну.
Виготовлено у В'єтнамі, провінція Thai Nguyen.
Вищий сорт