Chamarra - і знову новинка з Аргентини на Українському ринку йєрба мате. Виготовляється не великим приватним кооперативом, у центральній частині провінції Місьйонес. Сушіння за методом Барбакуа та 24 місячна витримка, надають йєрбі характерного димного аромату та післясмаку. Завдяки цьому вона наближається до парагвайських сортів, за інтенсивністю настою та енергетичним ефектом. Після розкриття упаковки, в ніс ударяє трохи пряний, димний, злегка копчений аромат з помітним запахом багаття та сіна. Сам помел приємний погляду, сіро-зелене листя обрізане до середніх розмірів, є домішка паличок, кількість пилу помірна. Із заваркою проблем не буде. Після першої заливки смак одразу стає інтенсивним, помітна і гіркота, і терпкість, а також сильний акцент залишають нотки диму та характерні копченості. Сама капченість на смак трохи нагадує, копчену паприку або паприку на грилі, присутня легка солодкуватість. У післясмаку ми знайдемо зернові, горіхові, злегка кропив'яні та сінні акценти. Енергетичний ефект Chamarra Barbacua вищий за середній, він забезпечує велику дозу стимуляції протягом тривалого часу. Більше підійде досвідченим любтителям йєрба мате.
Термін придатності – 01.11.2024 року