Пуер з квітками Лотоса - даний вид чаю ароматизований натуральними квітами лотоса. Чай виготовлений на чайній фабриці в автономній префектурі Xishuanbanna Dai провінції Юньнань. Лотос сакральна рослина Сходу, має не тільки ритуальне значення, але й дуже приємний і цікавий смак і аромат, при добавці в чай. Пуер підходить для щоденного вживання і завдяки аромату лотоса, близький за смаковими якостями до європейських чаїв з добавками. Такий чай ближчий любителям чаю в нашій країні. Також чай дуже корисний для здоров'я, випиваючи 3-4 чашки чаю в день, нормалізується тиск і травлення, бадьоріить і активізує енергетичні системи організму.
Виробник - автономна префектура Xishuanbanna Dai, провінція Юньнань (Китай).
Зібрано та виготовлено в 2014 році.
Витримка 5 роки.
Вага - 100 грам
Як заварювати пуер:
1. Промивання чаю. Насипте сухий чай в чайник (чашку) і залийте водою відповідної температури. Через 10-20 секунд вилийте воду. Її пити не варто! Зачекайте пів-хвилини або хвилину і переходите безпосередньо до заварювання. Таким чином лист промивається від можливої пилу і насичується водою, що дозволяє йому краще розкрити свій смак і аромат при заварюванні.
2. Заварювання. Знову залийте чай водою відповідної температури, дайте настоятися 1-3 хвилини і перелийте чай з чайника в чашку. Якщо Ви заварюєте чай в чашці, то варто перелити чай в іншу чашку, або, в разі чашки з ситечком, витягнути ситечко. Інакше чай буде продовжувати настоюватись і може стати гірким. Тепер можна насолоджуватися смаком і ароматом чаю.
5-8 грам пуеру на 150 мл води
Температура заварювання:
Шу Пуер - 100 ° C
Шен Пуер - 80-90 ° C
Варимо пуер:
Вода доводиться до температури близько 90-95 ° C, після чого (прямо на вогні) в воду, розмішувану круговими рухами, висипається пуер (можливо, попередньо промитий холодною водою) і швидко перемішується. Посудина залишається на вогні до моменту, поки не з'явиться коричнева піна, після чого знімається, витримується 1-2 хвилини, і напій розливається по чашках.
5 грам пуеру на 150 мл води