Калабас з гарбуза з металевим кільцем - класичний гарбузовий калабас, з металевим кільцем. Відмінно підходить під будь-які види мате.
Потребує попередньої підготовки.
Калабас після кожного використання слід прочистити та добре висушити. Іноді проводиться процес випалу за допомогою спеціального пристрою з металевим циліндриком на кінці.
Після тривалого зберігання гарбузовий калабас необхідно «оживити». Для цього він засипається на 12 сухому маті, заливається окропом і настоюється близько доби. Потім заварювання виливається. Калабас знову готовий до вживання. Ця процедура робиться для того, щоб пори гарбуза, з якого зроблена посудина, закрилися і просочилися мате. При зберіганні рекомендується засипати кілька грамів мате у калабас.
ПОВЕРНЕННЯ АБО ОБМІН КАЛАБАСІВ НЕ З ВИНИ МАГАЗИНУ
ПРОВОДИТИСЯ ЗА РАХУНОК ПОКУПЦЯ