Fortin Traditional - ще одна новинка з Парагваю. На цей раз під брендом Fortin, однією з найстаріших компаній, що займаються вирощуванням мате в Парагваї. Його історія сягає 1951 року завдяки сім'ї Нойманн, чиї нащадки емігрували з Німеччини до Парагваю у пошуках кращого світу. Yerba mate Fortin виробляється досі, сімейний бізнес розташований у Новій Німеччині в департаменті Сан-Педро. Основна ідея бренду – натуральне виробництво з повагою до культури та спадщини корінного населення (індіанців гуарані). Вирощування без агрохімікатів, саме виробництво здійснюється в невеликих масштабах, урожай збирається в ручну, а сировина природним чином витримується протягом 12 місяців, коли вона набуває додаткового аромату.
Усередині упаковки ми знаходимо як і личить, класичний парагвайський помел: досить дрібно і середньо нарізане листя з домішкою великообрізаних паличок і помірною кількістю пилу. Мате пахне свіжим димком та береговим сіном. Аромат можна вважати інтенсивним, виразним та надзвичайно підбадьорюючим на смак.
У першій проливці є злегка копчені аромати і помітна терпкість, з легким відтінком копчення. З кожною наступною заливкою та часом між заправками, гіркота та терпкість значно збільшуються. Також легко вловимі тютюнові акценти і відчувається легка кислинка з присмаком в'язким на язиці. До цього додамо ще копчену сливу або волоський горіх, та отримаємо дуже багату композицію смаків.
Потужність настою не може залишитися непоміченою, тому що, на наш погляд, це одна з самої стимулюючої йєрби з Парагваю, яку ми коли-небудь пробували. Ще одним важливим аспектом є високе збереження смаку та аромату, яке, як і Onoiru, задовольнить кожного любителя довгого матепиття. Проливши 1,5л води на засипку близько 50г, смак все одно був відчутним. Це результат, безумовно, гідний найвищої якості йєрби.
Тільки для досвідчених матеманів.
Термін придатності до – 01.2026 року