Класичний уругвайський калабас на підставці із чорного металу, що забезпечує стійкість. Посудина має широкий отвір, завдяки якому ми можемо зручно наливати воду у потрібне місце під час приготування. Тут також може допомогти підставка, особливо якщо ми робимо йєрбу по уругвайські. У цьому випадку після створення пагорба на дно підсохлого пагорба наливають невелику кількість води. Потім гарбузик можна поставити на підставку під прямим кутом (злегка повернувши в той бік, де він сухий) і залишити воду вбиратися в йєрбу.
Завдяки своєму природному походженню кожен екземпляр трохи відрізняється один від одного.
Перш ніж використовувати його вперше, вам потрібно виконати простий процес підготовки гарбузика до використання, так званий курадо. Його мета – видалити залишки м'якоті плода.
Місткість: близько 300-360 мл
Країна походження: Уругвай
Для цього гарбуза ми рекомендуємо бомбільї довжиною приблизно 16-21 см.